Ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, a declarat, luni, că CNADNR va plăti despăgubiri de 1 milion de Euro tinerei care și-a pierdut mâna într-un accident rutier dacă instanța va decide în acest sens, el arătând că va exista și cineva de la CNADNR care va răspunde pentru acest lucru.
„Orice autoritate publică sau companie sau societate de stat este obligată să parcurgă toate etapele procesuale. Au făcut apel acum, o să urmeze și recursul. La sfârșit, care va fi decizia instanței, pe aceea o vom executa, normal”, a spus Șova, întrebat cum comentează faptul că CNADNR a pierdut în primă instanță procesul cu o tânără care și-a pierdut mâna într-un accident rutier și care cere despăgubiri de un milion de Euro.
Întrebat dacă tânăra are dreptul la acele despăgubiri, Șova a precizat: „Ce decide instanța, acela este adevărul”.
El a spus că CNADNR va plăti suma respectivă dacă instanța va decide astfel.
Întrebat dacă CNANDR va plăti suma respectivă dacă instanța va decide astfel, Șova a răspuns: „Firește, absolut”.
Șova a mai spus că va exista și cineva de la CNADNR care va răspunde pentru acest lucru, după ce instanța va avea o hotărâre irevocabilă. „Dacă avem hotărârea irevocabilă, firește că va răspunde cineva, e obligatoriu. Oricum vine Curtea de Conturi și stabilește ea responsabilitățile”, a spus Șova.
O tânără care și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier și care a obținut, la Tribunalul București, daune morale de la CNADNR de un milion de euro, așteaptă sentința Curții de Apel, unde compania a contestat decizia, instanța urmând să se pronunțe în 20 noiembrie.
Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov în aprilie 2012, la Tribunalul București, după ce și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.
Instanța a admis cererea tinerei, în aprilie 2013, și a obligat CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății.
CNADNR solicitase judecătorilor respingerea cererii pe motiv că s-a prescris dreptul la acțiune. Instanța a respins însă cererea CNADNR pe motiv că este neîntemeiată și i-a dat câștig de cauză tinerei.
Decizia a fost contestată cu apel de CNADNR la 11 octombrie, iar miercuri magistrații Curții de Apel București au luat în discuție dosarul.